13.4.2014 samo ob 9.uri – Župnišče Sv. Vida

Na letošnjo Cvetno nedeljo, 13.4.2014, bo potekal blagoslov presmecev le ob 9. uri, pred župniščem Svetega Vida. Takoj za blagoslovom sledi igrani Kristusov Pasijonom, ki bo letošnje leto nekaj posebnega.

Vsi tisti, ki pridete k 8. maši, ste po maši vabljeni pred župnišče. Tisti pa, ki se nameravate udeležiti maše ob 10. uri, ste vabljeni, da pridete uro prej, saj za vas prvič na Vidmu pripravljamo igran Kristusov pasijon na prostem. Nastopalo bo preko 50 igralcev (otroci, mladina, odrasli, patra, mladinski pevski zbor, kulturno turistično društvo Klopotec Soviče- Dravci), ki bodo igrali v oblekah tistega časa in že pridno vadijo.

Pridružite se nam na cvetno nedeljo, da bomo skupaj z oljčnimi vejicami in presmeci pozdravljali Jezusa: „Hozana Davidovemu sinu! Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu! Hozana na višavah!“ In ker je cvetna nedelja uvod v veliki teden, ko bomo obujali spomin na čas Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenje, se udeležimo igranega pasijona, da bomo lažje razumeli in začutili veličino naše vere.

Prav tako ste lepo vabljeni ob 19.00 uri:
• 17.4.2014 - Veliki četrtek: umivanje nog (apostoli - Jezus)
• 18.4.2014 - Slavljenje križa
• 19.4.2014 - Velika sobota: Jezusovo vstajenje (Rimska vojska)