Tokratno romanje je bilo na Svetino k Marija Snežni in Laško, ki smo se ga udeležili romarji naše župnije in župnije svetega Andraža. Avtobus, ki je bil poln pričakovanja in veselja, se je odpravil na pot zgodaj zjutraj.
Prihod na Svetino k Mariji Snežni je bil ganljiv in duhoven trenutek. Najprej smo obiskali grob prve svetovne popotnice Alme Maksimiljane Karlin. Nato je sledila sveta maša, ki jo je daroval duhovnik dr. Vinko Kraljič, v somaševanju patra Klemna Slapšaka in Vladimirja Rufina Predikaka.
Po maši je sledilo kosilo in po kosilu obisk Slapšakove domačije v Padežu, kjer smo si v Polhovi jami ogledali rudnik svinca in srebra, najnaprednejšo gobarno v Sloveniji in mizarsko delavnico, kjer nastajajo unikatni izdelki izpod spretnih rok g. Jerneja Slapšaka.
Hvala bratu Robiju za animacijo in pesmi na avtobusu, patru Rufinu Vladimirju za molitev, Antonu Zemljaku za odlično vožnjo avtobusa, družini Slapšak pa za njihov čas, pogostitev in predstavitev. Posebna zahvala gre patru Klemnu Slapšaku za organizacijo, povezovanje in idejo izvedbe samega romanja. Vsem romarjem pa za čudoviti dan, ki smo ga preživeli skupaj. Bog blagoslavljaj vaše delo še naprej.
Foto in tekst J.K. in R.K