Od 7. do 11. julija je v naši župniji potekal oratorij. Letos se ga je udeležilo 116 otrok za katere je skrbelo 37 animatorjev. Tema tega tedna je bil sv. Peter, ki je na Jezusovo besedo vrgel mreže in postal ribič ljudi, zato je letošnji oratorij znan pod geslom Na tvojo besedo.

Vsak dan smo najprej, dokler se nismo vsi zbrali, malo prepevali in zaplesali kakšen bans. Nato smo dan začeli z molitvijo, potem pa je sledila dramatizacija o sv. Petru. O tem kaj se je dogajalo s sv. Petrom smo debatirali v katehezah in poskušali tudi mi postati ribiči ljudi. Na oratoriju pa se nismo samo pogovarjali, ampak smo tudi ustvarjali pri delavnicah in se igrali. Zraven tekmovalnih iger smo imeli seveda tudi vodne. Vsak dan pa smo zopet zaključili z molitvijo.

Četrtek na oratoriju je bil malo drugačen od ostalih dni in tudi najdaljši. Zjutraj smo si ogledali dramatizacijo, nato pa smo se odpravili na izlet v Bumbar park, kjer smo se pošteno nanoreli. Ko smo se vrnili, smo imeli še piknik, potem pa nas je že pričakal gost Aleš Šibila, ki nam je povedal kako preživeti v naravi. Ker smo ta dan na oratoriju tudi prespali, smo si večer popestrili z zabavnim večerom, kjer so svoje talente pokazali tako otroci kot tudi animatorji, potem pa se odpravili spat v šotore.

V petek smo oratorij zaključili s prireditvijo za starše, kjer so otroci staršem na kratko predstavili dogajanje na oratoriju. V nedeljo pa smo imeli ob zaključku oratorija še koncert.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, donatorjem in dobrotnikom, ki so nam pomagali pri uresničitvi oratorija. Prav tako se zahvaljujemo našim patrom, da so nas sprejeli na njihovo dvorišče in staršem, ki so nam zaupali svoje otroke. Zahvala pa gre tudi vsem animatorjem, ki so bili pripravljeni pomagati in izpeljati ta oratorij.

Kako smo na oratoriju uživali, pa si lahko ogledate na naši oratorijski spletni strani, kjer najdete tudi slike in videe.

ORATORIJ VIDEM
Ko na oratorij zjutraj sem prišla,
pela sem in rajala.
Potem posebne ure smo imeli
in se tam pošteno nanoreli.
Delavnice sledijo,
škarje sem ter tja drvijo.
Kosilo je prišlo,
da nihče lačen ne bo.
Tekmovalne igre so že tu,
vsi smo blatni do vratu.
Zdaj pa že domov gremo,
no, se jutri vidimo!
Na oratorij Videm pridite tudi vi,
tu najlepše se godi!

Doroteja, 3. razred