Dragi verniki, dragi bratje in sestre,
iz medijev ste izvedeli, da se v ponedeljek, 23. marca 2015 pričenja zbiranje podpisov za razpis referenduma o spremembah temeljnega družinskega zakona. Z njim poslanska večina ukinja dosedanjo zakonsko zvezo moža in žene ter uvaja novo zakonsko zvezo »dveh oseb«. Takšno razumevanje zakonske zveze nasprotuje naravnemu in moralnemu zakonu ter nauku Katoliške Cerkve. Sprejeti zakon zadeva vse nas in bo imel posledice na številnih področjih kot so: posvojitve otrok; diskriminacija matičarjev, učiteljev, vzgojiteljic, sodnikov; spremembe šolskih programov; omejevanje pravice staršev, da v šolah vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim prepričanjem; vsiljevanje nove ideologije zasebnim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki so odvisne od državnega sofinanciranja itd.

Gre torej za zelo pomembne, zgodovinske trenutke, s kakršnimi se kot Katoliška skupnost v samostojni Sloveniji še nismo soočili. Slovenski škofje smo ta znamenja časa prepoznali, zato vas vse, dragi bratje in sestre, vabimo k osebni in skupni molitvi za vse naše družine. Hkrati vas lepo prosimo, da se že v ponedeljek, 23. marca, oz. čim prej v prihodnjih dneh, z veljavnim osebnim dokumentom oglasite na upravnih enotah oz. krajevnih uradih ter z oddajo svojega podpisa izrazite podporo referendumu, na katerem bomo lahko zaščitili vrednoto zakonske zveze in pravice otrok.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za pokončno državljansko in versko držo ter vam in vašim domačim želimo Božjega blagoslova.

Vaši škofje

Prilagamo:
Navodila za oddajo podpisa v podporo referendumu "ZA OTROKE GRE!"
Navodilo za oddajo podpisa v podporo referendumu »ZA OTROKE GRE!« na upravnih enotah in krajevnih uradih
Podpora volivca zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma, pobudi za spremembo ustave, pobudi za vložitev predloga zakona (obrazec)
Informacije o možnosti elektronske oddaje podpisa