V soboto, 18. marca, je v naši župniji potekal oratorijski dan, na katerem se je zbralo 40 otrok in 20 animatorjev. Dan smo začeli z bansi, petjem in molitvijo, nato pa smo si ogledali dramatizacijo zgodbe, ki nas je skozi dan vodila. To je bila Zgodba o izgubljeni ovci, o kateri smo se potem pri katehezah pogovorili. Ugotovili smo, da lahko pastirja iz zgodbe primerjamo z Bogom, ovce pa z nami kristjani, saj nas Bog vodi. In prav tako, kot se je ovca izgubila v zgodbi, se lahko izgubi tudi kateri kristjan, ko podvomi v Boga. Ampak Bog ne odneha z iskanjem, dokler izgubljeni kristjan ni
zopret na varnem. Vsaka skupina je pri katehezi pripravila tudi pantomimo ene izmed zgodb iz Svetega pisma, ki jo je kasneje predstavila drugim skupinam. Ugotovili smo, da imamo dobre igralce in da kar dobro poznamo Sveto pismo, saj smo za vse pantomime ugotovili, katero zgodbo predstavljajo, Sledila je malica in nato delavnica, pri kateri si je vsak izdelal svojo ovčko in tako postal pastir. Ker so se naši trebuščki že oglašali, smo sedli h kosilu. Tako smo dobili novih moči za igre, ki so potekale vse do konca oratorijskega dne. Razšli pa smo se z obljubo, da se poleti zopet vidimo na oratoriju.
Zato vsi rezervirajte teden od 3. do 7. julija 2017 in pridite na oratorij skupaj z nami odkrivat življenje Marije, Jezusove mame.

Fotogalerija