NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR

Št.19-9/2015
Maribor, 19.9.2015

Dragi duhovniki, voditelji ter sodelavci Župnijskih karitas!

To, kar smo do včeraj spremljali po medijih, ko so se v Makedoniji, Srbiji, na madžarskem in na hrvaškem soočali s prihodom večjega števila beguncev, to je danes že stvarnost tudi pri nas.  Prostovoljci Karitas na območju Celja, Brežic, Gornje Radgone, Gruškovja, Šentilja, Maribora ter Ljubljane so se v sodelovanju z Upravo za zaščito in reševanje že aktivno vključili v pomoč beguncem, ki so prestopili mejo Slovenije.

Predvidevamo, da bo prišlo k nam še veliko število beguncev, za kar bodo dosedanje zaloge naše Nadškofijske karitas premalo, prav tako bo potrebno združiti moči in s prostovoljnim delom sodelovati pri razdeljevanju hrane, oblačil ter drugi pomoči. Vse, ki imate kakršnokoli možnost, da pomagate, prosim za sodelovanje. V za namen se povežite z domačo župnijsko Karitas ali s Karitas v najbližji sosednji župniji. Prostovoljci se lahko obrnete tudi neposredno na Nadškofijsko karitas v Mariboru. Za razumevanje, pripravljenost za pomoč in odprto srce se vsem zahvaljujem in naj vam Gospod obilno povrne s svojimi večnostnimi darovi in blagoslovom.

Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit

Kontakti:

Splošne informacije o zbiranju in pomoči – NŠKM 0590 80 350, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Humanitarno skladišče NŠKM, Ljubljanska 23, Maribor, 030 603 402, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Koordinacija pomoči: Darko Bračun, 051 370 699, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zbiramo: Humanitarno skladišče NŠKM vsak delovni dan med 7 in 15 uro.

  • odeje, spalne vreče in ležalne podloge (kot armafleks),
  • higienske pripomočke:
  • otroške plenice, higienske robčke, damske vložke, milo, zobno pasto in ščetke,
  • pitna voda – izključno plastenke - negazirana,
  • mesne konzerve, ki ne potrebujejo hlajenja in toplotne obdelave:
  • piščančja pašteta, ribe, puranji mesni narezek, prepečenec, zapakirano suho sadje, frutek,
  • topla oblačila, trenerke in spodnje perilo,
  • razen športnih čevljev, OBUTVE NE ZBIRAMO
  • finančna pomoč

 

Novi prostovoljci Karitas

- prijava preko spletnega obrazca www.karitas.si
- NŠKM 0590 80 350, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Župnijska karitas