Od 6. do 10. julija je v naši župniji potekal že 9. oratorij, ki je nosil naslov »Hočem biti svet«. Udeležilo se ga je 145 otrok, za katere je skrbelo 35 animatorjev. Skozi letošnji oratorij nas je spremljala zgodba o dečku Dominiku Saviu, ki je prav tako hodil v oratorij, le da v malo drugačen kot ga poznamo danes.

Gre za predhodnika in vzor, po katerem prirejamo današnje oratorije. V takratnem oratoriju je Don Bosco zbiral fante, ki so bili sirote in jim v skopu oratorija nudil dom, šolo, hrano … In prav v takšnem oratoriju je živel naš deček Dominik. Ker pa je skozi svoje življenje, ki je bilo sicer kratko, naredil veliko dobrih in pogumnih stvari, so ga po njegovi smrti razglasili za svetnika.

Tudi mi smo se na oratoriju trudili, da bi postali sveti in tako smo spoznavali kako moramo živeti, da bo naše življenje lepo in polno. Seveda pa smo zraven tega bili še ustvarjalni pri raznih delavnicah, razigrani ob pesmih, bansih in igrah. Ker pa so bili prvi dnevi vroči, smo se nekoliko ohladili tudi z vodnimi igrami. Odpravili smo se tudi na izlet, na katerem smo si ogledali cerkev na Ptujski Gori in tam imeli sveto mašo, kasneje pa smo se odpravili v Kidričevo, kjer smo se ob igrah do dobra znoreli. Prava posebnost na letošnjem oratoriju pa je bilo tudi napihljivo igralo, ki je še bolj poskrbelo za naše veselje in razigranost. Seveda pa brez noči, prespane v šotorih, oratorij ne bi bil pravi oratorij.

Na oratoriju se je torej dogajalo veliko zanimivih stvari in spletla so se nova prijateljstva, zato velja obljuba, da se prihodnje leto zopet vidimo.

Vse, ki pa se oratorija niste udeležili, pa vabimo, da si del našega dogajanja ogledate na naši oratorijski spletni strani, pod rubrikama slike in utrinki.