Sobotni dopoldnevi, sobotni večeri, nedeljski dopoldnevi so bili rezervirani za Frančiškove otroke, mladino in otroško-mladinski pevski zborček. To so bila srečanja, na katera smo prihajali z veseljem in iz njih odnesli nasmešek na obrazu ter nova spoznanja in doživetja. S tvojo podporo in spodbudo p. Cristian, smo v naši župniji naredili precej dobrega. Skupina animatorjev s teboj na čelu je začela z oratorijem, s katerim se brez tvoje pobude ne bi mogli pohvalit.

Lahko bi rekli, da si bil nekaterim od nas kot drugi oče. Za naše težave in pogovor z nami si si vzel čas, nas spodbujal v težkih časih, nam delil koristne nasvete in nas z molitvijo priporočal v Božje varstvo. Marsikateri problem je s tvojo pomočjo postal veliko manjši.

V teh letih smo postali zares pravi prijatelji. Naše vezi so kot šopek rož. Vsaka cvetlica v njem je po svoje edinstvena, vendar skupaj tvorijo čudovit šopek. Tudi mi smo vsak s svojo edinstvenostjo zvezali čudovit šopek spominov, ki pa v naših srcih ne bo ovenel.

Za vso tvojo požrtvovalno delo s Frančiškovimi otroki, mladino, mladimi pevci in ministranti se ti iskreno zahvaljujemo. V nadaljnje pa, kamorkoli te bodo zanesle noge, naj bo varen tvoj korak, blagoslovljena tvoja pot, srečo želimo ti povsod. In upamo, da se še srečamo na kakšni od naših naslednjih življenjskih postaj.

Mladi prijatelji