Župnija Sveti Vid pri Ptuju

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Minoritski samostan

E-pošta natisni PDF

Župnija sv. Vida na Vidmu pri Ptuju obstaja že od 15. stoletja dalje. Skoraj od njenega začetka pa delujemo v župniji bratje minoriti. Gotovo je, da daje to župniji poseben pečat. Naše življenje je zaznamovano s karizmo sv. Frančiška Asiškega. Pred Boga prihajamo po vzoru našega ustanovitelja.

Med vami živimo kot družina in vam na ta način oznanjamo Boga. Želimo si, da Bog spregovori po nas, tudi po naših odnosih in molitvah.

Poseben temelj naše povezanosti je molitev, v katero vključujemo tudi videmske župljane, domovino in ves svet. V tem oziru dajete naši molitvi smisel, saj vidno krepi našo povezanost in prijateljstvo. Nenadomestljivi čas našega vsakdana pa je evharistija, v kateri se Kristus daruje in nas vabi, da se mi učimo darovati samega sebe.

Želimo si, da bi po nas med vami vzcvetel zgled sv. Frančiška Asiškega in sv. Vida, zavetnika naše župnije. Zavedamo se, da je to dolga pot, ki zahteva majhne korake. Korake molitve in spreobrnjenja.

SAMOSTANSKA DRUŽINA

Bratje smo na voljo predvsem med uradnimi urami, pa tudi drugače, če se za to dogovorimo. Lahko smo na voljo za duhovni pogovor, spoved ali pa kakšno stisko, saj se zavedamo, da jih je danes veliko.

V samostanu bivamo:

- p. Janez Ferlež, gvardijan in župnik sodelavec
- p. Tarzicij Kolenko, vikar samostana in župnik moderator
- p. Jože Petek, ekonom in župnik sodelavec

Naša molitev ni samo za nas, ampak želimo biti žive priče evangelija in duhovne poglobitve med vami. O tem najbolj pričajo skupna bogoslužja v cerkvi.

 

Pomembno

SREČANJE OSTARELIH DEKANIJE PTUJ – ZAVRČ
Tudi letos bo srečanje ostarelih in bolnikov na Polenšaku v Marijini cerkvi, v nedeljo 31.08.2014. Začetek bo ob 14.30 uri z molitvijo rožnega venca in priložnostjo za spoved, ob 15.00 uri pa bo somaševanje. Po maši pogostitev. Svojce prosimo, da pomagajo ostarelim, ki nimajo prevoza.


AVGUŠTINOVA NEDELJA
Nedelja, 31.08.2014 ob 10.30 uri slovesna maša (p. Tarzicij Kolenko -dekan)


ŽUPNIJSKA KARITAS
mesečno srečanje v torek, 2.9.2014 ob 19.30 uri.


SREČANJE ZAKONSKE SKUPINE
v sredo, 3.9.2014 ob 20 uri.


ŽUPNIJSKO ROMANJE
V nedeljo, 7.9.2014 točno ob 6. uri (brez čakanja) bomo poromali v najstarejšo božjo pot na Hrvaškem, kjer je spomin na Nazareško hišico. To je zelo lepa božja pot nad Rijeko - TRSAT, ki jo je pred leti obiskal tudi papež Janez Pave II. Romamo z dvema avtobusoma. Plačati je treba pred odhodom. Opozorimo naj, da morajo vsi potniki imeti veljaven osebni dokument. Nazaj grede bomo lahko potnike zapeljali tudi na Sela.


MESEČNI OFER
bo drugo nedeljo v septembru, 14.9.2014.


NOVO VEROUČNO LETO
V ponedeljek, 1.9.2014 se bodo ponovno odprla šolska vrata. Vsem učencem želimo veselja in uspeha v šoli. Z veroukom bomo začeli 14.9.2014. Prvošolce naj starši prijavijo pred začetkom verouka.


VERSKI TISK
Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
Naročniki naj jemljejo Družino in Ognjišče pri zakristiji, Prosta prodaja je samo pri vhodu.


ČIŠČENJE CERKVE
Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu avgustu se zahvaljujemo vernikom iz Dravinjskega Vrha. Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu septembru poskrbijo verniki iz Šturmovca


Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Župnija sveti Vid pri Ptuju. Vse pravice pridržane.
Prispevke, pobude in opazke lahko sporočate na elektronski naslov
info@sv-vid-pri-ptuju.si