Župnija Sveti Vid pri Ptuju

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Minoritski samostan

E-pošta natisni PDF

Župnija sv. Vida na Vidmu pri Ptuju obstaja že od 15. stoletja dalje. Skoraj od njenega začetka pa delujemo v župniji bratje minoriti. Gotovo je, da daje to župniji poseben pečat. Naše življenje je zaznamovano s karizmo sv. Frančiška Asiškega. Pred Boga prihajamo po vzoru našega ustanovitelja.

Med vami živimo kot družina in vam na ta način oznanjamo Boga. Želimo si, da Bog spregovori po nas, tudi po naših odnosih in molitvah.

Poseben temelj naše povezanosti je molitev, v katero vključujemo tudi videmske župljane, domovino in ves svet. V tem oziru dajete naši molitvi smisel, saj vidno krepi našo povezanost in prijateljstvo. Nenadomestljivi čas našega vsakdana pa je evharistija, v kateri se Kristus daruje in nas vabi, da se mi učimo darovati samega sebe.

Želimo si, da bi po nas med vami vzcvetel zgled sv. Frančiška Asiškega in sv. Vida, zavetnika naše župnije. Zavedamo se, da je to dolga pot, ki zahteva majhne korake. Korake molitve in spreobrnjenja.

SAMOSTANSKA DRUŽINA

Bratje smo na voljo predvsem med uradnimi urami, pa tudi drugače, če se za to dogovorimo. Lahko smo na voljo za duhovni pogovor, spoved ali pa kakšno stisko, saj se zavedamo, da jih je danes veliko.

V samostanu bivamo:

- p. Janez Ferlež, gvardijan in župnik sodelavec
- p. Tarzicij Kolenko, vikar samostana in župnik moderator
- p. Jože Petek, ekonom in župnik sodelavec

Naša molitev ni samo za nas, ampak želimo biti žive priče evangelija in duhovne poglobitve med vami. O tem najbolj pričajo skupna bogoslužja v cerkvi.

 

Pomembno

ZAHVALA
Najprej zahvala za vaš velikonočni dar (za pisanko), ki bo namenjen za župnijski dom p. Miha Drevenška.
Zahvala tudi za uspešno predstavljen in odigran pasijon na cvetno nedeljo. Ljudje ne morejo prehvaliti. Resnično je bilo lepo. Vsem, ki so sodelovali iskrena hvala v imenu vse župnije, saj smo s tem pokazali kako moramo graditi živo farno občestvo. Posnetek si lahko ogledate na SIP TV v ponedeljek, 20.4.2014 ob 18 uri. V ponedeljek ob 17.30 pa si lahko ogledate na TV 1 film Manjši bratje - minoriti.


ZAKONSKA SKUPINA SV. FRANČIŠKA
Srečanje v petek ob 19.30.


MOLITVENI MARATON
Zloženko , ki jo je pripravil Center za duhovne poklice. Zadnja nova maša je bila pred 42 leti. Pred 25 leti je Franc Murko imel novo mašo na Ptujski Gori in bo letos obhajal srebrni jubilej. Zelo lepo vabimo, da se vključite v to molitveno akcijo.


VEROUK
V tem tednu še imamo redni verouk, potem pa sledijo počitnice.


OBVESTILO IN PROŠNJA
Radi bi vas obvestili, da ima naša župnija še precej dolga (cca 17.000,00 €) za župnijski dom p. Miha Drevenška. Še vedno je odprta knjiga dobrotnikov. Dobrodošli so vsi darovi, majhni in veliki. Posebej vabimo tiste, ki še niso nič prispevali, za dom, ki bi ga radi čim prej usposobili za svojo namembnost, pa še ni opreme.
Pa še to povemo, da je na Veliki petek imel rojstni dan p. Janez Ferlež.


RAJNI:
+ Slavica Vaupotič iz Popovcev 15


Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Župnija sveti Vid pri Ptuju. Vse pravice pridržane.
Prispevke, pobude in opazke lahko sporočate na elektronski naslov
info@sv-vid-pri-ptuju.si