Župnija Sveti Vid pri Ptuju

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Minoritski samostan

E-pošta natisni PDF

Župnija sv. Vida na Vidmu pri Ptuju obstaja že od 15. stoletja dalje. Skoraj od njenega začetka pa delujemo v župniji bratje minoriti. Gotovo je, da daje to župniji poseben pečat. Naše življenje je zaznamovano s karizmo sv. Frančiška Asiškega. Pred Boga prihajamo po vzoru našega ustanovitelja.

Med vami živimo kot družina in vam na ta način oznanjamo Boga. Želimo si, da Bog spregovori po nas, tudi po naših odnosih in molitvah.

Poseben temelj naše povezanosti je molitev, v katero vključujemo tudi videmske župljane, domovino in ves svet. V tem oziru dajete naši molitvi smisel, saj vidno krepi našo povezanost in prijateljstvo. Nenadomestljivi čas našega vsakdana pa je evharistija, v kateri se Kristus daruje in nas vabi, da se mi učimo darovati samega sebe.

Želimo si, da bi po nas med vami vzcvetel zgled sv. Frančiška Asiškega in sv. Vida, zavetnika naše župnije. Zavedamo se, da je to dolga pot, ki zahteva majhne korake. Korake molitve in spreobrnjenja.

SAMOSTANSKA DRUŽINA

Bratje smo na voljo predvsem med uradnimi urami, pa tudi drugače, če se za to dogovorimo. Lahko smo na voljo za duhovni pogovor, spoved ali pa kakšno stisko, saj se zavedamo, da jih je danes veliko.

V samostanu bivamo:

- p. Janez Ferlež, gvardijan in župnik sodelavec
- p. Tarzicij Kolenko, vikar samostana in župnik moderator
- p. Jože Petek, ekonom in župnik sodelavec

Naša molitev ni samo za nas, ampak želimo biti žive priče evangelija in duhovne poglobitve med vami. O tem najbolj pričajo skupna bogoslužja v cerkvi.

 

Pomembno

MISIJONSKA NEDELJA:
nabirka misjonske nedelje je v celoti namenjena za misijone. Osrednja misijonska proslava za celo Nadškofijo bo v nedeljo, 19.10.2014 na Hajdini.
Ob 15 uri bo molitvena ura, ob 16 uri pa somaševanje duhovnikov. Lepo vabljeni.
Pri nas bo misijonska skupina pripravila misijonsko stojnico, kjer boste lahko dobili Knjigo "Črnec v Beli koži " o p. Mihi Drevenšku (po znižani ceni). Pa tudi Film DVD o poslanstvu p. Mihe Drevenška za 5€. Vsaj enkrat vzemite Misijonska obzorja, po znižani ceni.


SPOMINI
Bliža se praznik Vseh svetih. Pri vratih dobite kuverte. Čitljivo napišete imena vseh za katere želite da se jih v molitvi spominjamo in potem oddajte v zakristiji ali v nabiralnik. Za vaš dar hvala.

SEJA ŽPS

bo v torek, 21.10.2014 po večerni maši ob 19.30 uri.

EXODUS - IZHOD ŽENSKE

bo prihodnjo nedeljo, 26.10.2014. Odhod bo ob 7.30 uri na Selah in ob 8 uri na Vidmu pred Občino. Interes je velik, samo še eno mesto, pa rezerva bo, če kdo odpove. Računamo, da bodo ženske vse poštene, če so se prijavile, da bodo tudi šle. Če pa slučajno kaj pride prej rajši odpovejte, da bodo šle druge.

CERKEV DANES

nova revija za novo evangelizacijo in pastoralo družine. Posebej priporočamo pastoralnim delavcem. Na misijonski mizi si lahko ogledate, tam so tudi naročilnice. Za celo leto je naročnina 35€.

KDOR NE BERE GA POBERE

- zato priporočamo drobno knjižico sedanjega papeža :Korupcija in Greg, zelo aktualno  Cena 2,50€.

VIKTORINOV VEČER

bo v petek, 24.10.2014 ob 19,30 uri v refektoriju minoritskega samostana. Letos poleti je 10 mladih prostovoljcev šlo v pomoč misijonarjem. Svoje poslanstvo predstavijo v besedi in sliki.

VERSKI TISK
Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
Naročniki naj jemljejo Družino in naked celebrities
Ognjišče pri zakristiji, Prosta prodaja je samo pri vhodu.

ČIŠČENJE CERKVE

Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu oktobru poskrbijo verniki iz Tržca.


Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Župnija sveti Vid pri Ptuju. Vse pravice pridržane.
Prispevke, pobude in opazke lahko sporočate na elektronski naslov
info@sv-vid-pri-ptuju.si