Župnija Sveti Vid pri Ptuju

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Minoritski samostan

E-pošta natisni PDF

Župnija sv. Vida na Vidmu pri Ptuju obstaja že od 15. stoletja dalje. Skoraj od njenega začetka pa delujemo v župniji bratje minoriti. Gotovo je, da daje to župniji poseben pečat. Naše življenje je zaznamovano s karizmo sv. Frančiška Asiškega. Pred Boga prihajamo po vzoru našega ustanovitelja.

Med vami živimo kot družina in vam na ta način oznanjamo Boga. Želimo si, da Bog spregovori po nas, tudi po naših odnosih in molitvah.

Poseben temelj naše povezanosti je molitev, v katero vključujemo tudi videmske župljane, domovino in ves svet. V tem oziru dajete naši molitvi smisel, saj vidno krepi našo povezanost in prijateljstvo. Nenadomestljivi čas našega vsakdana pa je evharistija, v kateri se Kristus daruje in nas vabi, da se mi učimo darovati samega sebe.

Želimo si, da bi po nas med vami vzcvetel zgled sv. Frančiška Asiškega in sv. Vida, zavetnika naše župnije. Zavedamo se, da je to dolga pot, ki zahteva majhne korake. Korake molitve in spreobrnjenja.

SAMOSTANSKA DRUŽINA

Bratje smo na voljo predvsem med uradnimi urami, pa tudi drugače, če se za to dogovorimo. Lahko smo na voljo za duhovni pogovor, spoved ali pa kakšno stisko, saj se zavedamo, da jih je danes veliko.

V samostanu bivamo:

- p. Janez Ferlež, gvardijan in župnik sodelavec
- p. Tarzicij Kolenko, vikar samostana in župnik moderator
- p. Jože Petek, ekonom in župnik sodelavec

Naša molitev ni samo za nas, ampak želimo biti žive priče evangelija in duhovne poglobitve med vami. O tem najbolj pričajo skupna bogoslužja v cerkvi.

 

Pomembno

SLOMŠKOVA NEDELJA
Nedelja, 28.9.2014 bo Slomškova nedelja. Osrednja slovesnost in ekumenski dan bo v Brestanici ob 16 uri, kjer bo apostolski nuncij skupaj s škofi in duhovniki somaševal. Obenem obhajajo tam stoletnico posvetitve lurške bazilike. Mi se bomo na praznik Slomška pripravili z tri-dnevnico, ki bo vsako jutro do praznika.


MEDJUGORSKO SREČANJE NA SELAH
V spomin blagoslovitve Kraljice miru bo v nedeljo, 28.9.2014 spominsko srečanje. Ob 16 uri bo molitvena ura in ob 17 uri sv. Maša, ki jo bo vodil p. mag. Branko Cestnik. Kraljica miru vabi.


ZAKONSKA SKUPINA SV. VIDA
V sredo, 1.10.2014 ob 20 uri redno srečanje.


OBISK BOLNIKOV IN OSTARELIH
Obiščemo jih v četrtek, 2.10.2014 in petek, 3.10.2014.

FRANČIŠKOVO

Praznik našega redovnega ustanovitelja. Na praznik se bomo pripravili z tri-dnevnico. Zato bodo maše te dni zvečer ob 19 uri. V petek (drugi dan) bo ob 18. uri v cerkvi srečanje molitvene skupine, pred Najsvetejšim. Pridružili se bodo še nekateri mladi, ki bodo pri maši izrekli obljubo FRAME. Pri tej maši poje mladinski zbor. Romanje v Medjugorje je prestavljeno na 10 do 12. okt. Nekoliko se je pocenilo. Polni penzion 125 eur.
V soboto, 4.10.2014 na sam praznik sv. Frančiška bo 5. sester naredilo zaobljube živeti evangelij po zgledu sv. Frančiška.

VERSKI TISK
Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
Naročniki naj jemljejo Družino in naked celebrities
Ognjišče pri zakristiji, Prosta prodaja je samo pri vhodu.

ČIŠČENJE CERKVE

Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu septembru se zahvaljujemo vernikom iz Šturmovca. Hvala za rože in čiščenje.
Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu oktobru poskrbijo verniki iz Tržca.

OBISK MLADINSKEGA ZBORA V CARIGRADU
V oktobru se naš mladinski zbor z p. Janezom odpravlja na gostovanje v Carigrad, kjer deluje naš misijonar p. Martin Kmetec. Tam bodo imeli tudi nastope, zato pridno vadijo. V nedeljo, 28.9.2014 se bodo pri 10. maši predstavili. Hvaležni bodo za vsak dar. Mir in dobro.

RAJNI:

+ Marija Fideršek iz Pobrežja 171. Pogreb v nedeljo, 28.9.2014 ob 13 uri.
+ Petrovič Jakob iz Dravinjskega vrha 64. V ponedeljek, 29.9.2014 ob 19 uri molitev. Pogreb v torek, 30.9.2014 ob 16 uri.


Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Župnija sveti Vid pri Ptuju. Vse pravice pridržane.
Prispevke, pobude in opazke lahko sporočate na elektronski naslov
info@sv-vid-pri-ptuju.si