Župnija Sveti Vid pri Ptuju

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Minoritski samostan

E-pošta natisni PDF

Župnija sv. Vida na Vidmu pri Ptuju obstaja že od 15. stoletja dalje. Skoraj od njenega začetka pa delujemo v župniji bratje minoriti. Gotovo je, da daje to župniji poseben pečat. Naše življenje je zaznamovano s karizmo sv. Frančiška Asiškega. Pred Boga prihajamo po vzoru našega ustanovitelja.

Med vami živimo kot družina in vam na ta način oznanjamo Boga. Želimo si, da Bog spregovori po nas, tudi po naših odnosih in molitvah.

Poseben temelj naše povezanosti je molitev, v katero vključujemo tudi videmske župljane, domovino in ves svet. V tem oziru dajete naši molitvi smisel, saj vidno krepi našo povezanost in prijateljstvo. Nenadomestljivi čas našega vsakdana pa je evharistija, v kateri se Kristus daruje in nas vabi, da se mi učimo darovati samega sebe.

Želimo si, da bi po nas med vami vzcvetel zgled sv. Frančiška Asiškega in sv. Vida, zavetnika naše župnije. Zavedamo se, da je to dolga pot, ki zahteva majhne korake. Korake molitve in spreobrnjenja.

SAMOSTANSKA DRUŽINA

Bratje smo na voljo predvsem med uradnimi urami, pa tudi drugače, če se za to dogovorimo. Lahko smo na voljo za duhovni pogovor, spoved ali pa kakšno stisko, saj se zavedamo, da jih je danes veliko.

V samostanu bivamo:

- p. Janez Ferlež, gvardijan in župnik sodelavec
- p. Tarzicij Kolenko, vikar samostana in župnik moderator
- p. Jože Petek, ekonom in župnik sodelavec

Naša molitev ni samo za nas, ampak želimo biti žive priče evangelija in duhovne poglobitve med vami. O tem najbolj pričajo skupna bogoslužja v cerkvi.

 

Pomembno

AKCIJA MIWA
Misijonsko središče v Sloveniji tudi letos vabi k misijonski akciji MIWA, ki bo v nedeljo, 27. julija (na Selah 20 julija). Na praznik sv. Krištofa blagoslavljamo vozila. Pri vseh mašah bomo molili za božje varstvo na naših poteh. Ob tej priložnosti pa vas prosimo, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite svoj dar za misijonska vozila v posebej označeni nabiralnik, dobili boste tudi nalepke in podobice. Bog povrni, sv. Krištof naj vas varuje.


ANINSKA NEDELJA
Aninska nedelja bo 27. julija. Posebej slovesno bo na Selah, kjer praznujemo sv. Ano in Joakima, starše Dev. M. Osrednjo slovesnost bo vodil p. Cristian Balint, bodoči župnik pri sv. Petru v Ljubljani. Posebej vabljene matere in starši, da se priporočite svoji zavetnici sv. Ani. Seveda lepo vabljeni vsi farani, tudi z vidovskega konca. Po maši je običajno druženje.


VERSKI TISK
Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
Naročniki naj jemljejo Družino in Ognjišče pri zakristiji, Prosta prodaja je samo pri vhodu.
V Družini tokrat priporočamo, da preberete na naslovni strani o Alojzu Rebuli, devetdeset letniku, ki še piše v vsako Družino svoj Credo - Verujem. Pa še mnogo drugih stvari bo za prebrat- morda nekje v senci.


ČIŠČENJE CERKVE
Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu juniju poskrbijo verniki iz Ljubstave, Majskega Vrha in zgornji del Dravinjskega Vrha.
Patri vam želimo lepo nedeljo in prijetne dopustniške dni.


Uvodna stran Predstavitev župnije Minoritski samostan

Župnija sveti Vid pri Ptuju. Vse pravice pridržane.
Prispevke, pobude in opazke lahko sporočate na elektronski naslov
info@sv-vid-pri-ptuju.si