"Čuli sladko melodijo so pastirji tisto noč;
našli Dete in Marijo in ljubezni Božje moč;
pokleknili vdano, verno in molili Jezusa,
zrli v duhu neizmerno slavo Sina večnega."

Na Selih so tudi letos na sveti večer, 24. decembra, ob 19. uri pripravili polnočnico za otroke. Kot pastirji so tudi številni otroci, selski veroukarji, njihovi starši, babice in dedki ta večer "čuli sladko melodijo" in "pohiteli" v podružnično cerkev sv. Družine, da bi skupaj obhajali praznik Jezusovega rojstva.

Že sam prihod k cerkvi je naznanjal, da je ta noč nekaj posebnega. Pred tamkajšnjim župnijskim domom jih je namreč pričakal pravi hlevček z Jožefom, Marijo in novorojenim Jezusom v naravni velikosti, ki je privabljal številne radovedne otroške poglede. Mnogi so pristopili k hlevčku in si jaslice ogledali povsem od blizu. Lepe in všečne jaslice so obiskovalce pričakale tudi v sami cerkvi.

Otroško polnočnico je vodil selski župnik p. Jože Petek. Otroke je na domiseln način pritegnil k sv. maši, saj so ti sodelovali pri pridigi (prepričali smo se lahko, da dobro poznajo božično zgodbo), prav tako pa so otroci na povsem spontan način na glas izrekli svoje prošnje.

Da je bila božična noč še bolj doživeta, so z ubranim petjem poskrbeli glasovi otroškega pevskega zbora Lunin sij. Pod vodstvom zborovodkinje Ane Murko so z veseljem prepevali božične pesmi. Ob koncu mašne daritve sta med nas prišla še ptujska skavta in s seboj prinesla luč miru iz Betlehema, ki jo letos spremlja geslo Za Tvoj dar mi je ____ mar.

Po maši so se zbrani pred cerkvijo pogreli še s toplim čajem in se posladkali s piškoti, nato pa so otroci v spremstvu staršev, nekateri tudi z betlehemsko lučjo miru v rokah, odpravili proti domu.

V imenu selskega župnijskega občestva se zahvaljujem p. Jožetu, Roziki Murko, tesarskim mojstrom in vsem drugim pridnim rokam, ki so poskrbele, da smo lahko tudi letos na Selih na tako doživet način praznovali skrivnost božične noči.

PK