Zaradi epidemije, ki je zajela tudi nas in našo državo, smo doma. Želeti je, da bi s tem in z Božjo pomočjo ublažili – zajezili širjenje nevarnega virusa in da bi enkrat lahko zopet mirno in varno zaživeli.

Ker smo to vzeli zares, kakor je edino prav, smo torej doma. Nekateri kljub strogim omejitvam službe ne morete pustiti in ste zato še pred večjim izzivom in še bolj izpostavljeni. Bog daj, da bi tudi to dobro prestali.

Šolarji  zahvaljujoč tehniki nadaljujejo s poukom, ker jim šola po e-medijih posreduje učno gradivo. Veroučno gradivo pa tudi imajo – veroučno knjigo in zvezek. Prosim vas – tako nas tudi s škofije spodbujajo – da bi z  otroki vzeli v roke veroučno gradivo in poglavje, ki je na vrsti, skupaj predelali ter naredili domačo nalogo. Za dve poglavji smo v tem času že v zaostanku; če pa se bo prepoved še vnaprej podaljševala, pa prav tako prosim za naslednje poglavje (za vsak teden, ko verouka ne bo, eno poglavje). Ko se bo verouk nadaljeval, bom zvezke pogledal, ocenite pa jih lahko tudi vi sami.

Poglavje, ki je na vrsti pri posameznih veroučni skupini:

  1. r. – Jezusa pozdravljamo (cvetna nedelja)
  2. r. – Pust, post in pepelnica (21. pogl.)
  3. r. – Prosim in se zahvaljujem (18. pogl.)
  4. r. – Gospodov dan (17. pogl.)
  5. r. – Jezus je naš odrešenik (19. pogl.)
  6. r. – V težavah smo povezani (17. pogl.)
  7. r. – En dan z Jezusom (16. pogl.)
  8. r. – Zakramenti, znamenje ljubezni (18. pogl.)

Naj vas obdobje, ko ste naenkrat več skupaj, kot ste sicer bili (služba, šola,…) čim manj utesnjuje (ker moramo biti skupaj); naj bo izziv za poglobitev družinskih vezi in vas povezuje v ljubečo skupnost.

Tudi velikonočne praznike bomo tako praznovali – doma, pred ekratni (ko bomo pri maši, pri blagoslovu velikonočnih jedi,….). Kljub vsemu temu vam želim, da nam velika noč vsem prinese novo radost in veselje, ker je Gospod vstal, ker živi med nami – še posebej v Evharistiji in ker nam je opora na naših poteh življenja.

Blagoslovljene velikonočne praznike!

p. Jože