Dne 14.1.2017 smo imeli v župniji Svetega Vida v Vidmu pri Ptuju vse Frančiškovo srečanje. Srečali smo se Frančiškovi otroci, njihovi starši, animatorji, Frančiškova družina in patri. Srečanje je potekalo v znamenju Frančiškovih iger.  Po uvodnem pozdravu patra  Tarzicija so se nam pod vodstvom Julije Viličnjak in Aleksandre Širovnik predstavili Frančiškovi otroci in nam skozi igro pokazali kaj počnejo na njihovih srečanjih. Nato pa so se začele druge Frančiškove igre. Najprej smo se razdelili v pet skupin, vsaka skupina je štela od šest do sedem tekmovalcev. Skozi igre so bile vse skupine zelo izenačene, tako da je moral na koncu o zmagovalcu odločiti žreb. Zmagala je skupina Angelčkov, ki je zato prejela največjo nagrado.

Na srečanju je nastala druga Frančiškova pesem, ki jo mora pater Janez Ferlež še malo »sfrizirati«.  Na koncu smo bili od iger že vsi izčrpani, zato smo komaj čakali, da dobimo nekaj za pod zob in s tem se je ta prijeten dan za vse zaključil. Za slovo je Frančiškova družina vse prisotne obdarila z velikimi darili Frančiškovega stila.

Vsem skupaj se zahvaljujem za pomoč, da ste si vzeli čas in smo  lahko bili skupaj ter doživeli takšen super doživetje. Frančiškovi se že veselimo naslednjega srečanja. Pa naj zaključim s sloganom drugih Frančiškovih iger Frančišek je zakon.

Mir in dobro, Predsednik KB sveti Vid, Jožef Kozel