"Dobri učitelj, kaj naj storim, da bom deležen večnega življenja?"

Festival traja od 31.7.2010 do 6.8.2010. Vsako leto se zberejo mladi iz več kot 50ih držav; množica 40000 ljudi, različnih barv, različnih jezikov… Teden festivala je namenjen posebej mladim. Program vsebuje zanimiva in poučna predavanja, navdušijo nas pesmi, glasba, molitev, ples…, predstavi se skupnost Cenacolo, kjer se veselijo življenja nekdanji odvisniki. Pripravijo nam tudi gledališko predstavo. Navadno obiščemo eno izmed njihovih hiš. Zadnjo noč se podamo na Križevac, kjer se teden radosti – kot običajno – prehitro zaključi.

Cena: 50€ in 130€

(pridržujemo si pravico za možna odstopanja v ceni)

Ob prijavi se plača akontacija 50€ za avtobus, za prenočišče ter hrano bomo pobirali denar na avtobusu.

Za prijave in dodatne informacije pokličite:

Matejo: 031 - 815 - 925 MARIBOR
Istoka: 041 - 441 - 084 PTUJ


 

PRIČEVANJA

Festival mladih iz leta 2000 štejem za enega izmed najlepših tednov v mojem življenju. Zakaj? Ker je moje življenje dobilo smisel. Ker sem znotraj sebe občutila tako veliko radost in srečo, kot še nikoli do tedaj. Ker sem spoznala, da je življenje z Bogom bogatejše, kvalitetnejše. Ker so počasi izginevali in še izginjajo dvomi, strahovi, kompleksi... Ker sem tam spoznala resnične prijatelje. Vsakomur bi želela, da doživi to izkušnjo sreče, zadovoljstva in prijateljstva. Zato te vabim: Pridi z nami! Mateja

Gospod Jezus Kristus je taka Največja Dobrota, da nas neprestano cuka za rokav in kliče nežno na pravo pot, za Njim, z Njim. Gospod Jezus Kristus me je očaral že pred petimi leti v Medjugorju tako močno, da sedaj ne želim več nazaj na stara pota brez Njega, Svetega Duha, Boga Očeta in svete katoliške Cerkve.

Na poletnem festivalu mladih, me je nagovarjala Njegova ljubezen in bližina močno na več načinov. Najprej po odlični družbi, čudovitih sestrah in bratih, skupnem romanju, preživetem skupnem času. Gospod se me je dotikal v bližini vseh teh čudovitih sestrah in bratih, skupnem druženju, družinskem vzdušju, skečih, molitvi, preprostosti, kitari in petju, smejanju, zaupanju,....

Okušala sem bližino in samoto v svobodni izbiri urnika na festivalu. Gospod me je varoval, navijal za nas (molil) in vodil po duhovnem vodstvu večih čudovitih duhovnikov! Jezus mi je očistil srce in me "polupčkal" po sveti spovedi.

Po programu, po pričevanjih ljudi in njihovih predavanjih in po pridigah, mi je dal Gospod veliko misliti, konkretno za moje vsakdanje življenje. Zapiske, ki sem si jih naredila, še danes včasih koristno uporabljam.

Gospod se me je dotikal v taki radosti in veselju pri svetih mašah, adoraciji in slavljenju, da lahko rečem, da sem po dolgem času zares "žurala".

Po festivalu mladih, se mi je v spomin srca zapisalo tako veliko lepih trenutkov,da sem teh slik srca vedno vesela, ko jih obudim v današnjem trenutku.

Vezi, ki so se spletle med nami, ki smo se spoznali na romanju, so tako lepe in močne, da smo med seboj povezani še danes, ne glede na to iz katerega konca Slovenije smo.

+Hvala Jezus Kristus za festival mladih in za vse mlade. Amen. ALELUJA!+

po Jezusu z veseljem: Aleksandra Gregl

Že ko preberem besedo »Medjugorje« me preplavi mir, toplina, kot da me objame Ljubezen… in festival mladih… iz leta v leto se z veseljem brez pomisleka vračam in iščem ter najdem… najdem ljubezen, najdem mir, najdem Njega, najdem sebe. Tam se umirim, prečistim misli, dobim nove energije… vse zame nerešljivo tam dobi smisel. Tam nekako obnovim vero in dobim upanje, da bom zmogla pa naj bo še tako težko.

Predvsem me navdušujejo vsi tisti mladi, ki se zberejo iz vsega sveta z istim namenom…ko na tisoče mladih na kolenih prosi in moli ter poje in slavi Boga ……… NEVERJETNO, to je nekaj kar me vedno znova pretrese in mi da spoznanje »ALELUJA, RES JE ŽIV!!!« Renata


KRATKA PREDSTAVITEV MEDJUGORJA

Župnija Medjugorje se nahaja v Hercegovini, 25 kilometrov jugozahodno od Mostarja. Ime Medjugorje je slovanskega porekla in pomeni kraj "med gorami". Zanj je značilna je blaga sredozemska klima , ki daje idealne pogoje za rast vinske trte, tobaka in sadja. V župniji živi približno 5000 prebivalcev, za pastoralo pa skrbijo duhovniki frančiškani. Medjugorska župnija je bila ustanovljena leta 1892. Njen zavetnik je sv. Jakob, ki je zaščitnik romarjev. Stara župnijska cerkev je začela pokati in se pogrezati, zato so vaščani zgradili novo, mogočno svetišče, ki je bilo preveliko za njihove potrebe. Niso mogli slutiti, da ima Bog prav s to župnijo posebne namene. Leta 1981, ko so se pričela Marijina prikazovanja, se je življenje v župniji spremenilo. ImageMarija je, poleg šestih vidcev, izbrala vso župnijo in romarje za svoje pričevalce in sodelavce. 24. junija 1981 okoli 18 ure, je šest mladih – Ivanka Ivankovič, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković in Milka Pavlović – videlo na hribu Podbrdo mlado ženo z detetom v naročju. Z roko jim je kazala, naj se ji približajo. Presenečeni in prestrašeni si tega niso upali storiti. Naslednjega dne ob istem času, 25.6.1981, so se štirje izmed njih: Ivanka Ivankovič, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković in Ivan Dragićević ponovno zbrali na mestu, kjer so prejšnji dan videli Marijo. Pridružila sta se jim tudi Marija Pavlović in Jakov Čolo. In skupina medjugorskih vidcev je bila oblikovana. Z Marijo so molili in se pogovarjali. Zato se 25. junij obhaja kot obletnica prikazovanj. Po pričevanju vidcev so od tega dne imeli vsakodnevna prikazovanja, skupaj ali posebej, kjerkoli so se nahajali. Danes še imajo vsakodnevna videnja trije izmed njih: Mirjana, Vicka in Jakov. Ivan Ivanković in Milka Pavlović Marije nista nikoli več videla. Tretji dan prikazovanj je Marija prvič pozvala na mir z besedami: »Mir, mir, mir – in samo mir! Mir mora zavladati med Bogom in človekom, in tudi med ljudmi.« Glavna sporočila, ki jih Marija daje vidcem, da jih prenesejo župniji in svetu so: mir, vera, spreobrnjenje, molitev in post.

{jwpics cat_0;0}