•   Zakonska
  skupina
   

  V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati. Prvi cilj zakonske skupine je torej pomoč paru, da bi bil čim boljši...

  Preberite več 

   
 •   Frančiškova
  družina
   

  Sv. Frančišek Asiški je imel posluh tudi za ljudi, ki so bili že poročeni in so imeli svoj položaj v svetu. Zanje je ustanovil tretji red. Vključite se tudi vi in naredite nov korak v življenju.

  Preberite več 

   
 • 1
 • 2

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo. Pri sv. Petru in Pavlu je bila znana skupina Spoznanje s katero smo prepevali po Sloveniji, pri sv. Trojici Haloška zarja s katero smo med drugim tudi sodelovali na 1 festivalu Ritem duha, tam se delovala tudi skupina Trije orehi. V Sostrem smo imeli zbor s katerim smo zmagali na Marija festu na Ptujski Gori, delovala pa je tudi skupina Glasniki s katero sem izdal CD.

Na Vidmu pa je zelo lepo deloval mladinski zbor sv. Vida s katerim smo bili na svetovnem prvenstvu pevskih zborov v Bratislavi in osvojili srebrno priznanje. Vodil nas je Alen Krajnc, sedaj že magister (magistriral pa je v Angliji). Tukaj na Vidmu lepo deluje tudi moška vokalna skupina Glasniki, ki prepevamo od ljudskih, cerkvenih, črnskih duhovnih, dalmatinskih do narodno zabavnih pesmi. Zraven tega rad zaigram nogomet s svojo ekipo Joe Fernandes in tudi z reprezentanco slovenskih duhovnikov. Zadnji dve leti pa se ukvarjam z zelišči.

p. Janez Ferlež

POMEMBNO V TEM TEDNU
 • RED SV. MAŠ
  Zaradi obnove cerkve sv. Vida so do nadalnjega nedeljske maše v vežici na pokopališču.
  Med tednom pa so maše v kapeli Videm 50.
  Gotovo vas zanima kako je v vidovski cerkvi. Dela gredo po načrtu. V petek je bilo končano odbijanje ometov.
  Akcija izpraznitve cerkve je bila končana skoraj v dveh urah. Hvala vsem. Najtežja akcija je bilo odbijanje ometov. Bilo pa je končano že v petek. Posebej hvala vsem "štemarjem". Gospodinje so lepo sodelovale, za strahoten prah pa so skrbeli kletarji. Bogu hvala in vsem, ki ste pomagali pri opravljenem delu.
  V ponedeljek začnemo z elektriko, nato pridejo zidarji. Ko bo potrebna pomoč, bomo klicali in klicali: Na POMOČ.
 • SREČANJE KB
  sv. Vida v sredo ob 19.30 h
 • AKADEMIJA OB 20 LETNICI ŠKOFIJSKE GIMNAZIJE, 10 LETNICE OSNOVNE ŠOLE IN GLASBENE ŠOLE.
  bo v četrtek 19. okt. ob 18. na Vrbanski v Mariboru
 • SREČANJE ZA RAZPOROČENE IN PONOVNO POROČENE
  bo v soboto pri sv. Jožefu v Ljubljani od 10h do 15h
 • SREČANJE VIDOVSKIH MINISTRANTOV
  bo v soboto na Selah ob 15h.
 • MISIJONSKA NEDELJA BO 22. OKT.
  ko bomo molili in darovali svoje darove za slovenske misijonarje. Pri vseh mašah darujemo za misijone.
 • BIBLIČNA SKUPINA
  v torek ob 19.30.
 • ŽENSKO ROMANJE -V PREKMURJE
  bo v nedeljo 29.okt. Odhod bo 8h izpred Občine. Izpred selske cerkve pa ob 7,45h. Avtobus se polni, zato pohitimo z prijavami. Cena romanja je samo 20,00 EUR. Lepo je, če so možje velikodušni in ženam omogočijo "izhod" in namesto njih primejo za domače delo.
 • VERSKI TISK
  Na razpolago je Družina (1,95€), Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja (1,50€), Brat Frančišek, ...
  Verski tisk dobite pri maši ali pa v župnišču.
  V Družini posebej priporočamo komentar dr. Ivana Štuheca na tretji strani.
  Naročnike družine prosimo, da vzamejo tudi za nazaj, če niso pri maši.