•   Zakonska
  skupina
   

  V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati. Prvi cilj zakonske skupine je torej pomoč paru, da bi bil čim boljši...

  Preberite več 

   
 •   Frančiškova
  družina
   

  Sv. Frančišek Asiški je imel posluh tudi za ljudi, ki so bili že poročeni in so imeli svoj položaj v svetu. Zanje je ustanovil tretji red. Vključite se tudi vi in naredite nov korak v življenju.

  Preberite več 

   
 • 1
 • 2

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo. Pri sv. Petru in Pavlu je bila znana skupina Spoznanje s katero smo prepevali po Sloveniji, pri sv. Trojici Haloška zarja s katero smo med drugim tudi sodelovali na 1 festivalu Ritem duha, tam se delovala tudi skupina Trije orehi. V Sostrem smo imeli zbor s katerim smo zmagali na Marija festu na Ptujski Gori, delovala pa je tudi skupina Glasniki s katero sem izdal CD.

Na Vidmu pa je zelo lepo deloval mladinski zbor sv. Vida s katerim smo bili na svetovnem prvenstvu pevskih zborov v Bratislavi in osvojili srebrno priznanje. Vodil nas je Alen Krajnc, sedaj že magister (magistriral pa je v Angliji). Tukaj na Vidmu lepo deluje tudi moška vokalna skupina Glasniki, ki prepevamo od ljudskih, cerkvenih, črnskih duhovnih, dalmatinskih do narodno zabavnih pesmi. Zraven tega rad zaigram nogomet s svojo ekipo Joe Fernandes in tudi z reprezentanco slovenskih duhovnikov. Zadnji dve leti pa se ukvarjam z zelišči.

p. Janez Ferlež

POMEMBNO V TEM TEDNU

 • NABIRKA ZA OGREVANJE
  Preteklo nedeljo smo zbrali za ogrevanje (plin) 976,00. Bog povrni. Nekaj bo še treba dodati, da se bo splačala "fura".
 • MIKLAVŽ
  je bil lepo sprejet; otroci in straši so ga lepo sprejeli. V naši župnijski hiši pa smo v tem času miklavževanja imeli neprijetnega obiskovalca, ki je odnesel vse kar smo zbrali za "znamke" pa še kaj drugo.
 • OBISK OSTARELIH PO DOMOVIH
  ostarele bomo obiskali v tem tednu: na Ptuju v ponedeljek, v Muretincih v torek, v Juršincih in Lokavcih v sredo ob 9h. Po župniji pa bomo obiskali bolnike in ostarele 19. dec.
 • BOŽIČNA DEVETDNEVNICA
  začne se v soboto 16. dec.
  Božična devetdnevnica je čas milosti za našo župnijo, to je naša edina duhovna obnova v letu. Zato,prosimo, da se je redno udeležujete, posebno če se v kateri od župnijskih skupin. Vsaka skupina prevzame pripravo en dan, seveda pridite malo prej, da se lahko skupina pripravi na bogoslužje.
  Ker bodo imeli devetdnevnico tudi v Leskovcu, zato ne moremo drugače, kot da imamo pri nas devetdnevnico ob 19h. ( zaradi dialize p tarz.).
  V soboto vodi Biblična skupina, v nedeljo pa ŽPS, prosimo, da se organizirate.
 • ADVENTNI VEČER
  Društvo sv. Viktorina vabi na advetni večer, ki bo v nedeljo 10. dec. v Kloštru ob 16.30. Gost večera bo duhovnik Karel Gržan. Lepo vabljeni!
 • VEROUK
  samo v petek, 15.12. nima verouka 8. raz. drugi redno.
 • ČIŠČENJE CERKVE
  Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu decembru poskrbijo verniki iz Vidma.
 • VERSKI TISK
  Na razpolago je Družina (1,95€), Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja (1,50€), Brat Frančišek, ...
  Marijanski koledar (2.50) Družinska pratika (5,50)
  Naročnike družine prosimo, da vzamejo tudi za nazaj, če niso pri maši.
 • RAJNI
  + Zajc Rozalija iz Sel 34
  + Elizabeta Povalej iz Lancove vasi 61/a
  + Alojz Krajnc iz Turniške 5
  + Pogreb pok. Katarine Vidovič bo v ponedeljek 11. dec. ob 13h
  Naj počivajo v miru.